Élő építészet ? Renzo Piano

2010, 50 perc, színes, feliratos francia film
R: Ila Beka, Louise Lemoine


Az ?Élő építészet? sorozata egy olyan látásmód kialakítására törekszik, amely az építészetet nem a mai, épített örökségünket idealizáló bemutatásmód felől közelíti meg. A tökéletesség kultusza, az embertől teljesen idegen, testetlen formák elkerülhetetlenül az építészet és élő tér szakításához vezetnek. Ezekkel a filmekkel Ila B?ka és Louise Lemoine megkérdőjelezi a képhez való ragaszkodásunkat, ami elfedi az épületet a tökéletesség, virtuozitás és tévedhetetlenség előítéleteteivel, annak érdekében, hogy megmutassa az építészet életerejét, törékenységét és sérülékeny szépségét azoknak az elbeszélésén és tapasztalatán keresztül, akik ténylegesen ott élnek, az általuk választott teret használva és fenntartva.

B&B Italia (45?)

A film lehetőséget nyújt Renzo Piano kevéssé ismert épületének újrafelfedezésére, amely tulajdonképpen egy olyan kísérleti terep volt, ahol az építész kifejlesztette az egy évvel későbbi, híres párizsi Pompidou Központ több elemét. A B&B design cég alkalmazottainak napi útját követve a film egy alagsortól a tetőig bejárt építészeti utazásra hív.

IRCAM (62?)

Egy párizsi “tengeralattjáró” portréja. Ez az építészeti látogatás egy valóságos elmerülés a kutatás és zenei kísérletezés világában, a párizsi föld mélységeiben.

márcuis 31. 17:30